Skip to content
Kennisseminar April 2016

KennisSeminar overtreft verwachtingen

Afgelopen woensdag 20 april organiseerden Silver Fern Interim Management & Bedrijfsadvies en CROP registeraccountants & belastingadviseurs voor de derde keer hun KennisSeminar. Thema was dit keer “Zelf Doen Of Uitbesteden?”. Organisatoren Hans van Schie en Dennis van der Voort kijken tevreden terug op het KennisSeminar.

Netwerken en kennis delen

De ondernemers die deelnamen kwamen uit een breed scala aan sectoren. De 30 deelnemers zorgden voor een volle zaal van de vaste locatie voor het seminar, het Historisch Museum Haarlemmermeer de locatie voor het seminar.

De specialisten van CROP en Silver Fern kozen voor het onderwerp van deze keer, Olympia Uitzendbureau als speciale gast. In een twee uur durend programma werd stilgestaan bij inhuur, de wet DBA en outsourcing.

Hans van Schie en Dennis van der Voort startten met een debat over de wet DBA. Een wet met impact voor zelfstandig professionals en voor ondernemers die zelfstandigen inhuren. Zij discussieerden over de impact.

Hans van Schie (registeraccountant bij CROP) nam de deelnemers mee in inleners- en ketenaansprakelijkheid. Zaken die de ondernemers goed moeten afdekken. De zaal luisterde aandachtig en stelde relevante vragen.

Hoofdmoot van het programma was de Wet DBA, waarmee de bepalingen over de VAR (Verklaring Arbeids Relatie) komen te vervallen. Een veel besproken onderwerp, waarbij de aandacht vooral op de zelfstandig professionals gericht is. Dennis van der Voort (Register Executive Interim Manager bij Silver Fern) ging juist in op de gevolgen voor inhurende ondernemers en bedrijven. Duidelijk is dat inhuren van professionals nog steeds kan, maar zorg dat je de fiscaliteiten goed regelt.

Ook eigenaar Sven Wilhelmus van Olympia Uitzendbureau gaf nuttige tips over de Wet DBA. Samen met Dennis van der Voort gaf hij een college over de kansen en uitdagingen van outsourcing. Outsourcing of het uitbesteden van activiteiten komt steeds vaker voor. Het is zaak daar goede afspraken over te maken.

Samenwerking

Dit derde KennisSeminar bevestigt dat de samenwerking tussen CROP en Silver Fern goed werkt. Hans van Schie en Dennis van der Voort werken ook aan een Kring van Specialisten die ondernemers bijstaan in hun bedrijfsontwikkeling. Dit vanuit de gedachte “schoenmaker blijf bij je leest”, want elke vraag vereist een specialistisch antwoord.

De samenwerking met Sven Wilhelmus van Olympia heeft deze keer ook weer goed gewerkt. “We vullen elkaar uitstekend aan en werken in een prettige sfeer” aldus Wilhelmus.

Bezoekers

De bezoekers waren zeer te spreken over het inhoudelijk programma en het seminar in zijn geheel.

John Mijnders van BB Dienstverlening: “ik weet nu dat ik aan de bak met de zzp-ers die ik ingehuurd heb”.

Marcus Breet van IntraData: “interessant onderwerp, dat mij nu een stuk duidelijker is geworden”.

Albert Hurtak van Hurtak & Roodhorst Notarissen: “ik meld mij nu al aan voor het volgende seminar”.

Volgend seminar: 26 oktober 2016

Het seminar is niet alleen een platform om kennis te delen, maar ook om te verbinden. Dat bleek ook wel vooraf, in de pauze en op de aansluitende netwerkbijeenkomst, waar veel nieuwe contacten werden gelegd. Op woensdag 26 oktober vindt het 4e KennisSeminar plaats. Reseveer deze datum alvast in uw agenda. Het onderwerp wordt in de loop van dit jaar bekend gemaakt.

Back To Top